Starta på Hindøya
Kolbein Sætre starta med krabbehermetikk på Hindøy i 1909. Etter å ha drive eit par haustsesongar, gjekk han saman med David Sauesund, og starta krabbefabrikken Sætre og Sauesund Preserving i Sauesund ein gong mellom 1911 og 1914. Også Meinard Wig skal ha starta med produksjon av hermetisk krabbe på Hindøya. Han skal så ha selt anlegget sitt til dei to nemnde ovanfor.
Verksemda i Sauesund
Krabbefabrikken i Sauesund skal ha vore ein av dei første i landet. Hermetisk krabbe var då lite kjend, og omsetnaden var ikkje stor. Det var eit enkelt produksjonsutstyr, der handemakt var einaste drivkrafta. Dei første åra vart krabben kokt i eit skur ved sjøen, og deretter transportert på vagge opp til produksjonslokalet i ein kjellar. I 1925 vart ny fabrikk bygd ved sjøen. Alt arbeidet kunne då gjerast innandørs. I produksjonssesongane skal opp til mellom 50 og 80 arbeidarar ha vore i sving.
Slutt under krigen
Krabben vart levert av fiskarar i distriktet. Fabrikken hadde ei lita skøyte som heitte "Klippen". Denne vart nytta til å hente råstoff lengre vekke. Fabrikken stogga drifta under krigen 1940- 1945. Etterpå vart anlegget kjøpt av Bergen Preserving, og lagt ned.